05/05

Cercle Brugge kent droomstart in eindronde en is klaar voor bekerfinale

Cercle Brugge kent droomstart in eindronde en is klaar voor bekerfinale
Cercle Brugge is vanmiddag uitstekend begonnen aan de eindronde met de tweedeklassers. De ploeg van Lorenzo Staelens blijft zo in de winning mood en zakt donderdag  met vertrouwen af naar het Koning Boudewijn-stadion. 

Na de winst in play-off 3 tegen Beerschot stond voor Cercle Brugge vanmiddag meteen de lastige verplaatsing naar Moeskroen op het programma. Cercle speelde een goede wedstrijd en kwam na zeventien minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Tim Smolders. Vijf minuten later was Cercle daar opnieuw en was het wederom Tim Smolders die Moeskroen de doodsteek gaf. In de tweede helft probeerde Moeskroen nog om zijn eerste doelpunt in deze eindronde te maken, maar het slaagde daar niet in. Tien minuten voor tijd was het Bakenga die het nog een beetje erger maakte voor moeskroen, 0-3. 

Cercle is meteen de eerste leider in deze eindronde want in de wedstrijd tussen Westerlo en Woluwe was er geen winnaar. Dennis Van Wijk had zich zijn debuut als coach van Westerlo wellicht anders voorgesteld. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht, Wilmet scoorde na tien minuten al de 1-0. Westerlo ging op zoek naar het tweede doelpunt en vond dat ook. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn was geweest bij de actie vooraf. Tegen de gang van het spel in kwam Woluwe vlak na rust op gelijke hoogte via Loemba. Gnohéré leek Westerlo nog de drie punten te bezorgen in de slotfase maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. 

(KVB)

Categorie Eerste Klasse, Tweede Klasse, Cercle Brugge, België, KVC Westerlo, R. Mouscron-Péruwelz, WS Brussel